خسروآقایاری، پژوهشگر و نویسنده ادبی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تاکید بر اهمیت پژوهش در ادبیات انقلاب اسلامی گفت: پژوهش در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی بسیار ضروری است و باید به وسیله نظریهپردازی و نقد که متاسفانه به فراموشی سپرده شدهاند به این مسئله مهم توجه بیشتری مبذول شود.
وی با انتقاد از فاصله ایجاد شده بین ادبیات معاصر و دانشگاهها ابراز داشت: دانشگاههای ما از ادبیات معاصر عقب ماندهاند و برای جبران این امر باید نهادهای مدنی و پژوهشی در این حوزه تاسیس شود.
آقایاری با اشاره به این موضوع که نقد و پژوهش از وظایف پژوهشگران ادبی است گفت: یکی دیگر از مشکلات این است که پژوهش در حوزه ادبیات را به خود هنرمندان و صاحبان قلم واگذارکردهایم و تلاشی نیز برای مرتبط کردن آن با دانشگاه انجام ندادهایم.
وی در این باره افزود: هنرمندان باید به خلاقیت بپردازند و این کار پژوهشگر است که به تحقیق در این زمینه بپردازد ولی متاسفانه به دلیل نبود نهادی پژوهشی این امر را تنها بر دوش شاعران و نویسندگان گذاشتهایم.
وی با تاکید بر این موضوع که تا وقتی که نهادهای پژوهشی در کنار دانشگاه تشکیل نشود این مشکل همچنان وجود خواهد داشت گفت: یکی دیگر از مهمترین مشکلات فقدان منابع پژوهشی و کمبود اسناد است. متاسفانه این اسناد محدود به چند کتابخانه شده است. ادبیات انقلاب اسلامی با توجه به حجم و کیفیت کارهای انجام شده تبدیل به یک ژانر شده است و نیاز به پژوهش بیشتر دارد.
نظر شما